No mana kamīna nāk dūmi! Ko man darīt?

No mana kamīna nāk dūmi! Ko man darīt?

Kāpēc jūsu kamīns smēķē māju?

Jūsu kamīns ir tradicionāls un burvīgs elements mājā, bet tas var pārvērsties par košmaru, kad tas sāk radīt dūmus, nevis siltumu. Tas var izraisīt diskomfortu, sliktas smakas un pat veselības problēmas mājas iedzīvotājiem. Apskatīsim visbiežāk sastopamos šī jautājuma cēloņus un kā ar tiem tikt galā.

Galvenie iemesli, kas ietekmē kamīna pareizu darbību, ir vairāki, tostarp: nepareizi izmērīts skursteņa dūmvads; neizolēts auksts dūmvads; saliektais dūmvads; trūkst gaisa telpās; nevēlētas vēja ietekme; slikti uzbūvēts skurstenis vai slikti izstrādāts kamīns.

Skursteņa garums arī var ietekmēt dūmu klātbūtni. Ja skurstenis ir pārāk īss salīdzinājumā ar telpas lielumu vai uguns spēku, tas novedīs pie sliktas gaisa cirkulācijas un dūmi tendēs uzkrāties iekšpusē.

Kā noteikt, vai jūsu kamīns veido caurlaidību?


Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā noteikt, vai kamīns veido caurlaidību labi, ir novērot dūmus, kas iznāk no skursteņa. Ja dūmi iziet vienmērīgi un tieši uz augšu, tas ir labs zīme, ka kamīns darbojas pareizi. Savukārt, ja dūmi tiek atgriezti telpā vai izplatās laterāli, var būt problēma ar caurlaidību.

Vēl viena pazīme, uz kuru jāpievērš uzmanība, ir sadūmu klātbūtne kamīna durvju stiklā. Ja sadūmi ātri uzkrājas uz stikla, tas var būt norāde, ka kamīns nesaņem pietiekami daudz gaisa, lai sadedzinātu pareizi. Šajā gadījumā var būt nepieciešams palielināt gaisa ieplūdes atvērumu vai noņemt jebkādus šķēršļus.

Papildus, ja jūs jūtat dūmus mājā, pat ja kamīns ir ieslēgts un darbojas, tas nozīmē, ka ir problēma ar caurlaidību. Var būt nepieciešams pārbaudīt skursteņa dūmvadu, lai atrastu blokus vai šķēršļus, kas neļauj dūmiem atbilstoši iziet.

Ir svarīgi arī ņemt vērā gaisa straumes mājās. Ja ir atvērtas logu un durvis tuvu kamīnam, var rasties gaisa plūsma, kas traucē caurlaidībai. Logu aizvēršana un tirdzniecības ceļu pārbaude var palīdzēt atrisināt problēmu.

Dažos gadījumos problēma var būt saistīta ar nepareizu skursteņa izmēru attiecībā pret telpu. Ja skurstenis ir pārāk mazs, tas var nespēt radīt pietiekamu caurlaidību, lai sadezinātu koksni pareizi. Šajā gadījumā var būt nepieciešams konsultēties ar profesionāli, lai pārveidotu skursteni vai uzstādītu jaunu.

Visbeidzot, ja jums ir aizdomas, ka jūsu kamīnā ir problēma ar caurlaidību, vienmēr ir ieteicams meklēt profesionāla palīdzību. Eksperts spēs veikt rūpīgu kamīna novērtējumu un identificēt jebkādas caurlaidības problēmas. Var būt nepieciešams tīrīt skursteņa dūmvadu, nomainīt skursteņa vāciņu vai veikt citas labojumu darbības, lai nodrošinātu pareizu kamīna darbību.

Ņemot vērā, ka izprast, vai kamīns izveido caurlaidību pareizi, ir būtiski, lai nodrošinātu mājas drošību un komfortu. Novērojot dūmus, kas iznāk no skursteņa, pārbaudot sadūmu klātbūtni uz kamīna durvju stikla un pārbaudot dūmu smaržu klātbūtni mājās, ir svarīgi pazīmes, uz kurām jāpievērš uzmanība. Ja rodas problēmas, ieteicams konsultēties ar profesionāli, lai veiktu rūpīgu novērtējumu un nepieciešamās labojumu darbības.

Vai jūsu kamīns smēķē?

Mēs GEMI ELETTRONICA piedāvājam risinājumu ar mūsu skursteņu aspiratoriem!

Mūsu Produkti

GEMI ELETTRONICA visumā mēs esam lepni prezentēt mūsu plašo klāstu skursteņu dūmu aspiratorus, katrs ar unikālām īpašībām, kas apmierinās dažādas mūsu klientu vajadzības. Mūsu apņemšanās uz izcilību ir mūs novedusi pie dažādu modeļu attīstības, nodrošinot, ka katrs detaļa ir rūpīgi izstrādāta un izgatavota.

Kamīnunosūcēji "pamata": Kamīnu nosūcēji tiem, kas meklē uzticamas unefektīvas risinājumus,piedāvājam mūsu pamata kamīnu nosūcēju līniju. Šie modeļi ir izstrādāti, lai piedāvātustabilu veiktspēju parpieejamu cenu, nodrošinot efektīvu dūmu noņemšanu, neliedzot kvalitāti.
Galvenāsīpašības: 300 C° nosūkšana, 3gadi garantija un 2500 M³/h nosūkšanas jauda.

Kamīnunosūcēji "profesionāļi": Ja meklējat profesionālu veiktspēju, kasraksturota ar vēllielāku jaudu un uzticamību, mūsu profesionālie dūmu nosūcēji ir ideāla izvēle.
Galvenāsīpašības: 700 C°nosūkšana, 6 gadi garantija un 3800 M³/h nosūkšanas jauda.

Mūsu kolekcija paplašinās arī līdz dažādiem nosūcējiem, kas izgatavoti no augstas kvalitātesmateriāliem, ieskaitotnerūsējošo tēraudu un varu.

Kamīnunosūcēji"tērauds": Tērauda nosūcēji pārstāv modernu eleganci un irizgatavoti, lai izturētu laikapārbaudes, piedāvājot efektīvu nosūkšanu un sofistiskētu stilu.

Elektriskais dūmunosūcējs ar 6 ātrumiem, kaspilnībā izgatavots no nerūsējošā tērauda AISI 304. Pateicoties tā būvei, dūmu nosūcējs izturkoroziju, ko izraisalaika apstākļi un jūras sāls, nodrošinot ilgstošu izturību. Motorspēks 3800m³/h, uzstādāmsuz jebkura izmēradūmvadu. Nosūcējs izturīgs līdz 700°, ugunsgrēka gadījumā.

Kamīnu nosūcēji"vara": Nootras puses, vara nosūcēji ne tikai atspoguļo klasisku skaistumu, bet arī lepojas arizturību laika gaitā.
Varasskurstenis ir Gemi elektrisko nosūcēju augstākās klases modelis. Pilnībā izgatavots nonerūsējošā tērauda AISI 304,lai nodrošinātu izturību pret laika apstākļiem un jūras sāli. Uzmanība tiek pievērsta arīestētikai, pateicotiesvara pārklājumam. Tāpat kā profesionāla modeļa "melnbaltā galva", tas nosūc 3800m³/h uniztur līdz 700°. Dūmuproblēmas risināšana garantēta. Ideāli piemērots kamīniem, krāsnīm, griliem, krāsnīm u.c. 10gadu garantija uz visunosūcēja konstrukciju.

Pirkt tagad!.